Ziggo start proef met ‘veel hogere’ internetsnelheid
Ziggo begint binnenkort met een proef waarbij een ‘veel hogere’ internetsnelheid wordt aangeboden. Een onbekend aantal klanten mag de hogere internetsnelheid testen. Hoe hoog de nieuwe snelheid is, is niet bekend.

Ziggo bevestigt de proef desgevraagd tegenover Tweakers, nadat sommige klanten in een brief zijn geïnformeerd over de proef. De klanten die zijn benaderd kunnen zich opgeven om de hogere snelheid te testen. Om welke snelheid het precies gaat, wil Ziggo niet aangeven. In de brief aan klanten houdt Ziggo het op een ‘veel hogere’ snelheid.

Ziggo-woordvoerder Gradus Vos benadrukt dat de proef niet wil zeggen dat de snelheid daadwerkelijk wordt ingevoerd, al lijkt de brief aan klanten wat stelliger. “Binnenkort introduceert Ziggo internet met een veel hogere snelheid”, zo staat in de brief. “Uit de proef moet blijken wat we eventueel gaan invoeren”, zegt woordvoerder Vos. “We kijken constant naar nieuwe snelheden.”

Op dit moment biedt Ziggo een maximale internetsnelheid van 180 megabit per seconde aan. UPC, waarvan het moederbedrijf Ziggo heeft overgenomen, biedt een topsnelheid van 200Mbit/s aan. UPC en Ziggo zullen later dit jaar fuseren tot één provider; het ligt daarom voor de hand dat UPC ook de ‘veel hogere’ snelheid gaat aanbieden. UPC laat weten daarover niets te kunnen zeggen. In 2013 bleek al dat UPC test met snelheden van 500 megabit per seconde.

Met de hogere snelheden wil Ziggo vermoedelijk beter concurreren met glasvezel, dat op sommige plaatsen in Nederland veel hogere snelheden dan de kabel aanbiedt. Zo biedt de kleine provider Tweak in Almere en Enschede internet met een downloadsnelheid van 1Gbit/s aan. KPN biedt over glasvezel snelheden tot 500Mbit/s symmetrisch aan.

Bron: http://tweakers.net/nieuws/100645/ziggo-start-proef-met-veel-hogere-internetsnelheid.html

Bekijk hier alle internet aanbieders.

ziggo internet vergelijken