Meer verzekerden nemen genoegen met alleen een basisverzekering. Ook zijn ze dit jaar voorzichtiger met het eigen risico en stappen ze later over dan ooit.
Dat blijkt uit navraag bij verschillende vergelijkingssites door NU.nl.

Volgens Zorgkiezer.nl kiest dit jaar ruim een kwart van de overstappers alleen voor een verplichte basisverzekering. Vorig jaar ging het nog om een op de vijf.

“Overstappers zijn doorgaans jonge, gezonde mensen die kritisch kijken naar hun uitgaven”, zegt woordvoerder Wim Vis. In de afgelopen jaren kozen minder mensen voor een aanvullende verzekering. Hij verwacht dat die trend doorzet.

Ook Independer meldt dat er in december tot nu toe iets meer verzekerden alleen een basisverzekering zoeken. Deze maand gaat het om 22 procent, vorig jaar lag het percentage tussen 1 en 23 december op 19 procent.

Deze december wil 22 procent bij die vergelijkingssite een basisverzekering met een aanvullende verzekering. Vorig jaar ging het nog om 24 procent. Ook zijn er deze maand (14 procent) iets minder mensen die een tandartsverzekering kiezen dan een jaar eerder (15 procent).

Het percentage verzekerden dat zowel een tandartsverzekering als een aanvullende verzekering zoekt, is overigens even hoog als december vorig jaar (42 procent).

vergelijk zorg verzekeringen